Mihai Stepan Cazazian

ALEGERI LOCALE 2020 / SORIN SILVIU GĂDĂLEAN…

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

…este candidatul U.A.R. pentru Consiliul Local BAIA MARE

Chiar dacă în Baia Mare armenii nu au o comunitate însemnată totuși ei sunt cunoscuți datorită unui reprezentant al artelor frumoase care a trăit pe aceste meleaguri. Pictorul Simon Hollosy, (Corbul) cu origini armenești a întemeiat la Baia Mare o școală de pictură impresionistă, deve­nită în scurt timp cunoscută pe întreg continentul.

Domnul SORIN SILVIU GĂDĂLEAN a fost permanent preocupat de activitatea artistică a acestui mare pictor care a trăit în a doua jumătate a secolului al XIX-lea și de aceea a realizat o serie de manifestări culturale la Baia Mare. A organizat un simpozion cu ocazia centenarului nașterii lui Simon Hollosy și a încurajat pe tinerii pictori prin realizarea unor expoziții la Baia Mare sub egida Uniunii Armenilor din România. De asemeni organizează manifestări culturale la care participă publicul nu doar armenesc din Baia Mare.

De aceea mesajul domnului SORIN SILVIU GĂDĂLEAN, secondat de Szongoth Iosif Gabriel pe lista candidaților U.A.R la consiliul municipal Baia Mare este :