Mihai Stepan Cazazian

ALEGERI LOCALE 2020 / Doi candidați de origine armeană pe listele de consilieri, din partea unor partide

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

La Alegerile locale din 27 septembrie doi dintre conaționalii noștri sunt înscriși pe listele de consilieri ai unor partide din România. Astfel domnul LIVIU MERDINIAN, care conduce sucursala Constanța a UAR va candida, pentru un nou mandat la consiliul municipal pe lista PSD – Constanța.

Activitatea sa din ultimii ani este cunoscută și cititorilor revistei Ararat și nu numai întrucât o serie de realizări, în plan local, ale domniei sale, în calitate de consilier la Primăria Constanța au avut, ca partener, Uniunea Armenilor din România. Și aici menționăm, reparațiile și reaprinderea instalației la Farul genovez, un simbol al Constanței, crearea unei aplicații City Tour Constanța, pe mobile pentru a promova orașul, inaugurarea Bibliotecii Garabet Kumbetlian, sub coordonarea Liceului energetic Constanta, seri culturale și de promovare a valorilor armenești. Repetăm, toate aceste realizări ale candidatului Liviu Merdinian au avut ca beneficiar și comunitatea armeană. De aceea considerăm că indiferent pe ce listă candidează un conațional de-al nostru, alegerea sa este un câștig pentru toți locuitorii cetății. În cazul de față locuitorii Constanței, oraș multietnic.

Decebal Făgădău, primarul Constanței și Liviu Merdinian la dezvelirea plăcii care includea Farul Genovez în categoria Monumentelor Istorice

Pentru noul mandat Liviu Merdinian  și-a propus, printre altele, să fie mai active în rezolvarea unor probleme de sănătate publică a locuitorilor, să coordoneze acțiunile de înfrumusețare a orașului prin amplasarea unor monumente și statui și să extindă activitățile culturale ale minoritatilor în colaborare cu Primaria municipiului Constanța.

Succes Liviu Merdinian !

Un alt candidat este arhitectul-urbanist CONSTANTIN  HAZARIAN, membru al Registrului Urbaniștilor din România, membru al Ordinului Arhitecților din România care candidează pe lista PNL la Consiliul General al Primariei Municipiului București.

Într-un interviu acordat unei publicații de specialitate în urmă cu doi ani Costantin Hazarian spunea :

„Eu personal sunt de părere că dupa anul 1989, nu a existat o strategie de dezvoltare a capitalei. A fost realizat un Plan Urbanistic General în anul 2000 care trasa linii directoare, dar care putea fi amendat prin Planurile Urbanistice Zonale, atât ca și Coeficienți Urbanistici cât şi ca funcţiuni, așa că ne-am trezit având clădiri de birouri, fabrici şi supermarket-uri în zonele destinate locuințelor, lucru care afectează calitatea vieţii. Mult timp s-a practicat urbanismul derogatoriu, în care cetăteanul iși făcea propriul PUZ, care să răspundă nevoilor lui indiferent de nevoile orasului, lucru care în multe cazuri a dus la mutilarea orasului.”

Ludovic Orban, președintele PNL și Costin Hazarian la aniversarea Centenarului Uniunii Armenilor din România

Și iată ce spune, acum, în calitate de candidat la consiliul general :

 ”Cred cu tărie că Municipiul București a fost condus, o lungă perioadă de timp, de oameni care nu au iubit acest oraș și care nu au avut o viziune asupra dezvoltării lui. Sunt pentru dezvoltarea orașului, dar într-un mod articulat și având ca prioritate creșterea calității vieții locuitorilor”.

Cu alte cuvinte Constantin Hazarian nu și-a schimbat principiile ceea ce spune mult despre un candidat la o funcție publică.

Succes Constantin Hazarian !