Mihai Stepan Cazazian

Alegeri legislative în Armenia: Partidul de guvernământ, pe primul loc (sondaj la ieșirea de la urne)

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Partidul Republican din Armenia, aflat la guvernare, a obținut 46 % din voturi la alegerile legislative care au avut loc duminică, indică un sondaj realizat la ieșirea de la urne, transmit Reuters și AFP.

Potrivit sondajului, efectuat de Baltic Surveys/The Gallup Organization și difuzat de televiziunea armeană, coaliția opoziției condusă de către cel mai bogat om al țării, Gagik Tsarukyan, a câștigat 25 % din sufragii.
Este vorba de primele alegeri legislative după o controversată reformă constituțională, destinată să introducă un regim parlamentar în Armenia, țară cu o populație de 2,9 milioane de locuitori.

Scrutinul, monitorizat de observatori ai Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), reprezintă un test important de democrație într-o țară unde nu a avut loc niciodată un transfer de putere către opoziție printr-un proces electoral.

În total, cinci partide și patru coaliții s-au aflat în cursa pentru cele 101 locuri ale parlamentului. În cadrul acestui scrutin proporțional, un partid trebuie să obțină 5 % din voturi pentru a fi reprezentat în parlament, în timp ce o coaliție trebuie să câștige cel puțin 7 %.

AGERPRES/(AS — editor: Angela Sârbu, editor online: Adrian Dădârlat)