Mihai Stepan Cazazian

Alegeri în Armenia: Serj Sargsyan a fost reales în funcţie cu 58% din sufragii

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

 0413serj-Medium

Preşedintele în exerciţiul al Armeniei, Serj Sargsyan, rămâne în fruntea ţării. Datele unui exit-pollurilor arată că politicianul câştigă scrutinul prezidenţial cu 58% dintre sufragii. Principalul său contracandidat, Raffi Ovanisian, a acumulat 32% din voturi. Ceilalţi candidaţi au acumulat mai puţin de 5% din voturi.

Cetăţenii Armeniei au avut de ales dintre şapte candidaţi care s-au înscris în lupta pentru fotoliul prezidenţial. Potrivit legii, câştigător va fi declarat politicianul care va primi 50% plus un vot din numărul total al celor exprimate. Scrutinul a fost monitorizat de 300 de observatori internaţionali şi de 25 de mii de experţi locali.

Cu toate acestea, alegerile nu au trecut fără incidente. Un activist armean a mâncat buletinul de vot în semn de protest faţă de decizia preşedintelui în exerciţiu de a mai candida pentru un mandat.

Presa internaţională notează că alegerile prezidenţiale de astăzi sunt un test pentru democraţia Armeniei. În 2008, opoziţia a contestat rezultatele alegerilor, iar zece oameni şi-au pierdut viaţa în timpul protestelor care au urmat.

http://www.publika.md