Mihai Stepan Cazazian

Aghajan Janoyan, unul dintre eroii războiului din Karabagh și povestea lui de viață…

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

AGHAJAN JANOYAN
S-a născut la 31 ianuarie 2002, în orașul Vayk, regiunea Vayots Dzor. După absolvirea școlii, s-a înscris la Universitatea de Medicină Mkhitar Heratsi -secția stomatologie, din Erevan. Acest băiat amabil, prietenos, luminos, care iubea viața, umplea fiecare colț din jurul său cu iubire și lumină.

Pe 23 iulie 2020, Aghajan Janoyan a fost înrolat în armată și a slujit în apropierea satului Horatagh din regiunea Martakert – Nagorno Karabagh. Tocmai se familiarizase cu îndatoririle militare când a început un război pe scară largă declanșat de inamic. În acele zile a sunat acasă în fiecare zi, a vorbit cu părinții săi, i-a asigurat că totul este în regulă, era foarte fericit și curajos, niciodată nu i-a fost frică să îndeplinească nici cea mai dificilă sarcină care i se cerea. Recrutat de două luni a mers pe front, chiar în prima linie …

Odată, în timpul unei conversații telefonice, el a spus: „Am multe de spus, dar voi veni să vă spun mai târziu”. Spunea : “Mamă dragă, toată lumea îmi spune” Doc “, responsabilitatea de a obține medicamentele este pe mine.”
Băiatul nostru cinstit și tainic nu a avut timp să povestească nimic despre ceea ce a văzut și a făcut. Nici nu știm unde sau cum a murit, nu știm cine erau prietenii săi care l-au slujit, dar Aghajan a primit postum Medalia Curajului, care este o dovadă grăitoare a imaginii sale eroice.

Amintirea ta prețioasă va trăi veșnic în inimile noastre. Clipele pe care nu le-ai mai trăit vor înflori într-o zi, granițele patriei pe care le-ai apărat vor fi într-o zi puternice …

NE ÎNCHINĂM EROULE ÎN FAȚA TA,
SUNTEM MÂNDRI, SOLDAT VICTORIOS