Mihai Stepan Cazazian

AGERPRES.RO / Expoziție foto dedicată Revoluției de catifea din Armenia, vernisată la Institutul Diplomatic Român

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Expoziţia de fotografie “Armenia’s Velvet Revolution” a fost vernisată vineri la Institutul Diplomatic Român, evenimentul fiind urmat de o masă rotundă dedicată revoluţiei din Armenia care a avut loc în primăvara anului 2018.

Expoziţia cuprinde aproximativ 25 de fotografii care surprind momente din timpul Revoluţiei de catifea, o serie de marşuri şi demonstraţii non-violente, conduse de liderul Opoziţiei, Nikol Pashinyan, actual prim-ministru al ţării.

“Pe parcursul ultimelor 18 luni, o perioadă foarte importantă pentru statalitatea noastră, în Armenia a fost format un nou guvern, în baza primelor alegeri parlamentare libere şi democratice care au avut loc după Revoluţia de catifea, alegeri organizate în decembrie anul trecut. Guvernul nou, condus de Nikol Pashinyan, a iniţiat reforme radicale, în domeniul economic şi juridic, cu accent pe măsuri anticorupţie, deschizând calea dezvoltării ţării în beneficiul fiecărui cetăţean. Revoluţia a avut un impact semnificativ pentru viaţa politică a ţării, dar a avut şi importante consecinţe în ce priveşte politica externă, nu doar pe plan regional”, a declarat Sergey Minasyan, ambasadorul Republicii Armenia în România.

citește mai mult pe agerpres.ro