Mihai Stepan Cazazian

AGERPRES / Criza ostaticilor din Armenia: Polițist împușcat mortal

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share


Un polițist a fost împușcat mortal sâmbătă în Armenia de opozanții înarmați care ocupă de două săptămâni un comisariat din Erevan, a anunțat poliția, care a amenințat în cursul zilei că va lansa un asalt pentru a pune capăt crizei ostaticilor, relatează AFP.

“Un lunetist a deschis focul din comisariat și a ucis un polițist (…) care se afla într-o mașină staționată la 350-400 de metri distanță”, a anunțat purtătorul de cuvânt al poliției, Achot Aharonian, pe contul său de Facebook.

Cu puțin timp înainte ca polițistul să fie împușcat mortal, în zona izolată de poliție s-au auzit focuri de armă, dar apoi a revenit calmul.

În jur de 20 de oameni înarmați, susținători ai opozantului arestat Jirair Sefilian, au pătruns în comisariatul din Erevan la 17 iulie, împușcând mortal un polițist și luând ostatice mai multe persoane. Ei solicită demisia președintelui prorus Serj Sarkissian.

Ei au eliberat între timp polițiștii luați ostatici, dar îi țin de miercuri ostatici pe trei membri ai personalului medical pătruns în clădire pentru a le acorda asistență medicală răniților. Unul dintre cei trei oameni a fost între timp eliberat.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, o manifestație de susținere a oamenilor înarmați din comisariat a dus la ciocniri cu forțele de ordine care s-au soldat cu peste 70 de răniți și au dus la arestarea a zeci de persoane.

Forțele de ordine au dat termen până la 13.00 GMT bărbaților din comisariat să se predea, amenințând că în caz contrar vor deschide focul. Focurile de armă au fost auzite la puțin timp după expirarea acestui ultimatum, notează AFP.

AGERPRES/(AS — editor: Florin Ștefan, editor online: Adrian Dădârlat)