Mihai Stepan Cazazian

AGERPRES / Cel puțin 64 de morți de la reluarea confruntărilor în enclava Nagorno-Karabagh

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

imageResize

Luptele, cele mai intense din ultimii 20 de ani, au continuat în noaptea de luni spre marți de-a lungul liniei frontului.

Ministerul azer al Apărării a anunțat marți dimineață decesul a încă 16 soldați azeri în ultimele 48 de ore în confruntări, ceea ce ridică bilanțul ostilităților la cel puțin 64 de morți în rândul militarilor și civili de ambele părți, potrivit unor anunțuri oficiale ale beligeranților.

‘Armenia continuă tirurile asupra pozițiilor armatei azere și țintelor civile din mitraliere și mortiere de 120 mm’, a afirmat ministerul într-un comunicat.

La rândul său, așa-zisul Minister al Apărării din Nagorno-Karabah a acuzat Azerbaidjanul de ‘continuarea agresiunii pe tot parcursul nopții’. ‘Ei (azerii) au utilizat lansatoare multiple de rachete Smerci în sectorul sudic al liniei frontului’, se spune în comunicat.

Aceste declarații intervin în timp ce la Viena urmează să se reunească marți Grupul OSCE de la Minsk cu privire la Nagorno-Karabah, coprezidat de Franța, SUA și Rusia, o structură responsabilă de găsirea unei soluții la ‘conflictul înghețat’ de peste 20 de ani.

 

din comunicatul AGERPRES/(AS — autor: Lilia Traci, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Ada Vîlceanu)