Mihai Stepan Cazazian

AGERPRES / Armenia: Persoane înarmate și baricadate într-un comisariat de poliție de peste o săptămână refuză să se predea

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

arton129577-480x270

Susținători ai unui opozant încarcerat, Jirar Sefilian, indivizi înarmați au pătruns într-o clădire a forțelor de ordine în 17 iulie, ucigând un polițist și luând ostatice mai multe persoane. Ei au cerut demisia președintelui Serj Sarkissian. Dintre cele opt persoane capturate anterior, ei au eliberat patru în zilele următoare, iar pe ultimele patru sâmbătă.

Atacatorii au doborât duminică o dronă care venise să filmeze locul și au incendiat un microbuz al poliției, ce staționa lângă clădire de la începutul crizei, potrivit lui Aleksandr Enigomtcian, membru al unui grup de opoziție radical apropiat atacatorilor.

“Membrii grupului sunt privați de peste 30 de ore de hrană, apă și electricitate și de peste 10 ore de mijloace de comunicații”, a afirmat el într-o conferință de presă.

Poliția a indicat la rândul ei că a lansat dintr-un elicopter mesaje prin care îi invita pe atacatori să se predea.

Peste 1.500 de persoane au ieșit săptămâna trecută pe străzile capitalei armene pentru a protesta împotriva guvernului și a cere o rezolvare pașnică a crizei. Poliția a ripostat la această acțiune utilizând gaze lacrimogene și grenade asurzitoare și efectuat zeci de arestări.

 

citește mai mult pe AGERPRES/(AS — autor: Lilia Traci, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Simona Aruștei)