Mihai Stepan Cazazian

AGERPRES / Armenia: Atacatorii de la sediul de poliție din Erevan au eliberat ultimii doi ostatici

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Grupul de bărbați înarmați baricadați din 17 iulie într-un sediu al poliției din capitala Erevan au eliberat sâmbătă ultimii doi ostatici, doi înalți oficiali ai poliției, au informat autoritățile, transmite EFE.

Atacatorii i-au eliberat pe comandantul adjunct al poliției naționale, Vardan Eguiazarian, și pe adjunctul comandantului de poliție din Erevan, colonelul Valeri Osipian, a declarat pentru presă purtătorul de cuvânt al Serviciului de Securitate Națională, Samson Galstian.

Gruparea extremistă care a luat cu asalt sediul de poliție, acțiune în care și-a pierdut viața un agent, cerea eliberarea liderului său, opozantul și veteranul de război Jirair Sefilian, și a cerut populației să se alăture protestului lor împotriva guvernului.

În afara eliberării lui Sefilian, arestat în luna iunie pentru posesie de arme și acuzat că a intenționat să ocupe clădiri guvernamentale și centre de telecomunicații din Erevan, rebelii cereau demisia președintelui Serj Sarkisian și formarea unui guvern de tranziție.

AGERPRES/(AS — editor: Gabriela Ionescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)