Mihai Stepan Cazazian

AGERPRES / Acord de cooperare administrativă între județul Tulcea și regiunea armeană Tavush

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Tulcea, Dumitru Mergeani, și viceguvernatorul regiunii Tavush, Armenia, Karen Adamyan, au semnat, miercuri, un acord de cooperare între cele două unități administrativ-teritoriale.

‘Având în vedere că regiunea Tavush a început să aibă o semnificație tot mai mare în domeniul agriculturii, al turismului și al culturii, consider că este oportun să începem o colaborare în domeniul turistic și cel cultural între cele două administrații’, a declarat, în timpul ceremonialului de semnare a protocolului de colaborare, viceguvernatorul Karen Adamyan.

La rândul său, ambasadorul Armeniei în România a amintit personalitățile de origine armeană care au marcat diverse domenii de activitate din România și a precizat că actul semnat joi între cele două autorități este unul dintre cele aproape 10 de acest tip semnate deja.

‘Este datoria noastră, a celor care guvernăm, să povestim generațiilor noi despre bogăția comună, despre acest patrimoniu uriaș, și astfel să apropiem cele două state. (…) Avem acorduri de colaborare cu peste 30 de orașe din Franța și spun cu mândrie că România este a doua țară din Uniunea Europeană unde, în ultimii cinci ani, am stabilit raporturi de colaborare între autoritățile publice locale. Avem relații de înfrățire cu peste 10 orașe din România’, a precizat ambasadorul Armeniei în România, Hamlet Gasparian.

Vicepreședintele CJ, Dumitru Mergeani, a prezentat de asemenea o scurtă istorie a comunităților de armeni din județul Tulcea și și-a exprimat speranța ca relația de colaborare să se concretizeze într-un timp cât mai scurt. ‘Sper ca tratatul semnat astăzi (miercuri, n.red.) să producă efecte concrete în viitorul foarte apropiat’, a menționat vicepreședintele Mergeani.

De asemenea, administratorul public al județului Tulcea, Vasile Strat, a prezentat relația de cooperare din ultimii ani dintre județ și regiunea armeană și i-a invitat pe oaspeți să-și desemneze reprezentanți care să participe la festivalurile internaționale de folclor găzduite în fiecare an de Tulcea.

Potrivit informațiilor făcute publice în timpul ceremonialului de semnare a protocolului de colaborare dintre cele două administrații publice, delegația armeană va vizita zilele acestea județul Tulcea.

AGERPRES/(A, AS-autor: Luisiana Bîgea, editor: Diana Dumitru, editor online: Anda Badea)