Redactor

AFnews.ro | OVIDIU PANIGHIANȚ: PROIECȚIILE MEMORIEI PERSONALE

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Galeria Rotenberg-Uzunov începe anul în forță

O oază de cultură în vechiul București, scăpată până acum de asaltul nebun al mafiei imobiliare, un loc de oglindire a lumii în ochii pictorului contemporan, un amfitrion venit din altă lume și din altă epocă, amintind, parcă, de un colț de București interbelic: Eduard Uzunov, un om paradoxal în ziua de azi, om de afaceri dar și un împătimit de frumos, alături de curatoarea Adina Rențea, președinte al Asociației Culturale pentru Sprijinirea Artelor Frumoase, ASAF.

Azi, [ 3 februarie] vernisajul Expoziției lui OVIDIU PANIGHIANȚ la Galeria ROTENBERG-UZUNOV București, un loc transformat de binecunoscutul pictor, grafician și caricaturist într-un spectacol al lumii pe o turnantă în care rîsu-plânsu reprezentărilor sale în cheie tragică își regăsesc poate sursa într-un tip de umor caragialesc, pe alocuri. (Irina Airinei)

(…)

Născut pe 15 decembrie 1961, într-o familie de intelectuali cu rădăcini armene, Ovidiu şi-a manifestat de tânăr simţul artistic, prin diverse forme de exprimare, precum sculptura, pictura şi desenul. A absolvit Academia de Arte “Nicolae Grigorescu” din Bucureşti, Facultatea de Arte Plastice-Secţia Grafică, în 1997, având ca profesori, doi renumiţi graficieni: Dan Ion Erceanu şi Mircia Dumitrescu. Talentul, dublat de muncă, a făcut ca în perioada studiilor universitare, să obţină bursa “Tempus” la Bath, în Marea Britanie.

citește mai mult pe afnews.ro

vezi expozitia in 3D aici