Mihai Stepan Cazazian

Adrian Popovici: „Armenia – o geografie sacră”.

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

cop popovici

Lansare de carte la sediul Primariei Tirgu Ocna în contextul evenimentelor organizate, cu prilejul hramului bisericii armene din localitate

 

Sambata 6.07.a.c., la sediul Primariei Tirgu Ocna a avut loc lansarea cartii „Armenia – o geografie sacră” (Ed. Zamca, Bucureşti, 2013) un  volum de debut, semnat de istoricul  Adrian Popovici.

Cartea a fost lansata in contextul evenimentelor culturale organizate, cu prilejul hramului bisericii armene din Tirgu Ocna, de Arhiepiscopia Bisericii Armene din România şi Uniunea Armenilor din România cu sprijinul autoritatilor locale.

Este o lucrare uşor de lecturat, printre altele imaginând dialoguri între personaje şi conţinând analogii între istoria românilor şi cea a armenilor. Ea se înscrie în sfera armenologiei, disciplină conturată în sec. XIX de G.G. Byron şi implicând, de fapt, aspecte variate de interdisciplinaritate.

armenia-carte

Au tinut discursuri de prezentare a cartii in Sala Mare a Primariei Tirgu Ocna domnul viceprimar ing. Marcel David, vicarul eparhial preot Ezsras Bogdan, originar din Târgu Ocna, domnul Marius Marian Solea, consilier la Secretariatul de Stat pentru Culte, istoricul Adrian Popovici autorul cartii – “Armenia – o geografie sacra”, in prezenta a numerosi armeni veniti din Bucuresti, Bacau, Târgu Ocna, Focsani, Iasi, Suceava, Gherla.

http://www.tgocna.ro