Redactor

Adieu ADELA

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Am încà mintea în ceațà și ochii în lacrimi, dar știu cà tu ne privești déjà, de acolo, unde Dumnezeu a vrut sà te ducà, smulgându-te de lângà pàrinții tài, doborâți de durere…

Știu cà în momentele astea se spune, cà nu te vom uita, dar pentru tine, sunt sigurà, cà toți cei care te-au cunoscut, te-au îndràgit în așa màsurà, cà ne vei lipsi de-a pururea…Ai marcat viețile noastre cu bunàtatea, generozitatea, altruismul tàu.

Te cunoaștem de când te-ai nàscut, când ai luminat viața pàrinților tài, Iris și Mirel, ca și a bunicilor tài (pe cei materni, Marga și Dinar Marcarian,  i-am cunoscut bine) ; dar ai intrat în viața noastrà mai ales când ai venit sà studiezi la Paris la 18 ani și de atunci am format într-adevàr o familie…îmi spuneai cà sunt mama ta de la Paris…așa am simțit și eu !

Te-ai luptat atât de curajos împotriva bolii, încàt ai uimit toți medicii, tot personalul spitalelor te cunoștea, te admira pentru dràgàlàșenia și dispoziția ta pozitivà ! parcà tu ne dàdeai curaj tuturor, curajul și tària pe care tu o aveai de la Iris. Ai fost o fiicà admirabilà, un copil extraordinar, ca un înger…ai legat familia, clanul, prietenii, aveai întotdeauna timp și disponibilitate pentru toatà lumea, aveai blândețe și umor, și atât de mult suflet ! ai fost o màtușà extraordinarà pentru Nanée și Ani, te-am admirat cum fàceai eforturi sà te perfecționezi în armeanà ca sà te poți înțelege cu ele ! O nașà atentà pentru toți finii tài ! Ai fost tot timpul înconjuratà de prieteni români , francezi, iar dragostea ta pentru armeni și Armenia a fàcut sà fii înconjuratà și la Paris, unde nu era locul tàu de naștere, de atâția prieteni care te apreciau și te plâng astàzi … Și mai presus de toate îi plângem pe pàrinții tài care nu mai au nici o mângâiere de când a plecat lumina ochilor lor…

Se spune cà e bine sà te stingi în preajma sàrbàtorilor religioase, înseamnà cà tu ai ocrotirea Maicii Domnului, care s-a stins atunci când te vom însoți pe ultimul drum.

Îmi vin în gând versurile lui Eminescu, parcà scrise ieri când ne-ai pàràsit :

 „Un vis ce-și moaie aripa-n amar,

Astel ai trecut de al lumii hotar…

…Și-ntreb al meu suflet rànit de-ndoialà,

De ce ai murit înger cu fața cea palà ?

Au nu ai fost tu junà, n-ai fost tu frumoasà ?

Te-ai dus spre a stinge o stea radioasà ?”

Sà ne astepți, acolo unde ești, cu zâmbetul tàu dràgàlaș, cu sufletul tàu bun !

Alice Marie PAMBUCCIAN GRIGORIAN

2 Responses to Adieu ADELA

 1. Daniela STRATAN August 12, 2022 at 10:13 pm

  Si eu am multe regrete, caci prin natura profesiei cunosc oamenii mult prea târziu, pentru a ma bucura de prezenta lor în viata mea; dar totodata este un privilegiu, privind aspectele vietii prin atitudinea ADELEI, care m-a impresionat prin acceptarea unei boli necrutatoare cu o liniste sufleteasca si o putere debordanta de a trai pâna în ultima zi. Un exemplu de neuitat pentru toti.
  Regret ca suntem neputinciosi în a vindeca bolile;
  Regret disparitia prea devreme a copiilor pentru parinti;
  Regret suferinta parintilor sa suporte disparitia copiilor.
  Multa putere, iar Dumnezeu si Maica Domnului sa-i calauzeasca drumul în lumina!

 2. Elena Todor August 15, 2022 at 10:41 am

  Sincere condoleante familiei indurerate.
  Dumnezeu sa o odihneasca in pace!?

  Elena si Octavian ( prieteni ai familiei Silvia si Givan Altunian)