Mihai Stepan Cazazian

ADEVARUL.RO / Povestea fabuloasă a oraşului-fantomă cu 1.001 biserici. Acum 1000 de ani avea peste 200.000 de locuitori Citeste mai mult: adev.ro/q0u8le

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Unul dintre cele mai frumoase şi interesante obiective turistice de pe glob este un oraş-fantomă de la graniţa dintre Turcia şi Armenia. Se numeşte Ani şi era numit ”oraşul celor 1.001 de biserici”, un loc sacru şi opulent în acelaşi timp, un oraş care se spune că a adăpostit peste 200.000 de locuitori la începutul anului 1000.

La graniţa dintre Armenia şi Turcia, în provincia Kars, se află o adevărată bijuterie a unor lumi de mult apuse. Se numeşte Ani şi este un adevărat oraş fantomă, ruinat dar care totuşi arată măcar o parte din sclipirea sa de odinioară. Specialiştii dar şi ruinele ne vorbesc despre un oraş superb care a adăpostit în vremurile sale de glorie peste 200.000 de locuitori, fiind şi un centru sacru al ortodoxismului oriental. Acest oraş inclus pe lista celor 100 de monumente aflate în mare pericol a avut ghinionul de a se afla în calea migratorilor, în calea dezastrelor naturale, dar şi a marilor cuceritori. 

Citeste mai mult: adev.ro/q0u8le