Redactor

Adevarul.ro / Donald Trump consideră că masacrarea armenilor nu a fost un genocid, fiind în contradicţie directă cu Congresul SUA

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Preşedintele american Donald Trump a transmis că nu consideră uciderile în masă ale armenilor, din 1915, ca fiind genocid, contrazicând astfel un vot unanim al Senatului Statelor Unite, informează BBC.

„Poziţia Administraţiei SUA nu s-a schimbat. Punctul nostru de vedere este reflectat în poziţia definitivă a preşedintelui din aprilie”, a comunicat Departamentul de Stat.

Votul istoric din Senatul american, care a avut loc săptămâna trecută, a nemulţumit Turcia, care a negat că uciderile ar fi reprezentat un genocid. 

Camera Reprezentanţilor, condusă de democraţi, a adoptat o rezoluţie în acest sens în luna octombrie, dar votul din Senat a fost blocat în mai multe rânduri de senatorii republicani.

„Prin adoptarea rezoluţiei referitoare la genocidul armean, Senatul a confirmat în sfârşit istoria”, a declarat senatorul democrat Bob Menendez, care a fost unul dintre co-autorii legii.

Citeste mai mult: adev.ro/q2o36j