Lanis Sahazizian

ACTRIȚA ANDREA MARTIN A PRIMIT PREMIUL “ TONY”

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

andrea_martin_jpg_size_xxlarge_promo 

În seara zilei de 9 iunie, 2013, la New York, americana – canadiană Andrea Martin, de origine armeană, a obținut, pentru a doua oară, premiul “Tony”.

Andrea Martin, născută în Portland, USA în 1947 este fiica lui Sybil (născută Manoogian) și John Papazian Martin. Ea a primit premiul TONY pentru spectacolol muzical  “Pippin”. Primul premiu TONY l-a primit în 1993 pentru spectacolul musical “My Favorite Years”, în care a jucat rolul principal.

Cea de-a 67-a gală a premiilor “Tony” a avut loc duminică (9 iunie) seară, la Radio City Hall din New York, în prezenţa a 6.000 de persoane, şi a fost prezentată pentru a patra oară de actorul Neil Patrick Harris.

Premiile “Tony” sunt considerate echivalentul în teatru al Oscarurilor şi recompensează cele mai bune piese şi musicaluri de pe Broadway.

Acordate de American Theatre Wing şi de League of American Theatres and Producers, premiile “Tony” au fost create în 1947, în memoria Antoinettei (“Tony”) Perry, preşedintele American Theatre Wing în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Din 1978, premiile “Tony” sunt difuzate de postul de televiziune CBS.

Lanis Anton

Toronto