Mihai Stepan Cazazian

Activități recreative în filiala Constanța

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

img_2085

În vizită la Casa Experimentelorimg_0179

Casa Experimentelor este un concept modern în care copiii învață prin joc, prin implicarea lor activă, prin interacțiunea cu ceilalți. Experimentele interactive variate creează contextul în care este posibilă experimentarea personală a fenomenelor şi explorarea unor situaţii noi şi de a pune întrebări. De fapt, principiul este de „a învăţa făcând” într-o manieră distractivă. 

img_0177-copy-1

Uniunea Armenilor din România, sucursala Constanța, își îndreaptă atenția constant și continuu către tânăra generația care, prin acest gen de acțiuni să facă posibilă o cât mai strânsă apropiere între copii, între generații în scopul creării unei legături solide încă de la vârste fragede între cei mai tineri membri ai comunității.

Sâmbătă, 5 noiembrie 2016, cei mici au avut astfel șansa de a fi împreună în a explora, a descoperi, a învăța și mai ales a fi împreună în acest loc minunat. Alături de părinții lor, au petrecut două ore pline de surprize și de inedit! Astfel, în afară de cursurile de limbă armeană pe care le frecventează în fiecare săptămână, au participat la o expediție în lumea științei care s-a dovedit a fi un mod încântător de fi încă o dată împreună.img_0180-copy

 

 

Istoria plăcintei de dovleac

Sediul Uniunii Armenilor din România, sucursala Constanța a devenit încă o dată neîncăpător când mai mult de 20 de copii armeni, împreună cu părinții lor s-au adunat laoaltă să asculte istoria plăcintei de dovleac și să-și facă ei înșiși, cu mânuțele lor, felinare din dovleci. Cu un entuziasm de-a dreptul molipsitor cei mici au fost o încântare în implicarea lor realmente totală în această activitate. Au dovedit o minunată inscusință, desenând și cioplind, pentru a se mândri apoi de lucrul pe care l-au creat.

Deja prieteni, copiii armeni din Constanța, sunt un exemplu de unitate, un model de urmat și toate acestea reprezintă meritul părinților lor care, simțind armenește, au reușit să transmită noii generații spiritul armenesc!

Iată cum, prin joc, prin voie bună, cu bucurie și dăruire se clădește viitorul armenilor din România!

 

Luiza Terzian

foto Arecnaz Tatosian