Elena Chobanyan

ȘTIINȚĂ / A doua E-Conferinţă la Universitatea Adam Mickiewicz : „Lumea în epoca pandemiei și post-pandemiei”

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

22-23.04.2021

În zilele de 22 și 23 aprilie, 2021, Universitatea Adam Mickiewicz a organizat  a doua conferință științifică internațională online, cu titlul „Lumea în perioada pandemiei și post-pandemiei”, la care au participat mai mult de 170 de cercetători (MA, PhD, etc.), reprezintând mai mult de 40 de centre științifice din întreaga lume.

Tema principală abordată s-a referit la coronavirus (covid-19 în special), iar fiecăre vorbitor şi conferenţiar şi-a prezentat propria temă. La conferință au participat și profesorii Sang Chul Park de la Universitatea Politehnică din Coreea de Sud, Radosław Fiedler de la Universitatea  Adam Mickiewicz  din Poznań, Prof. Tadeusz Wallas, prorectorul AMU şi alții.

Panelurile ce au avut loc, ca parte a evenimentului, au putut fi văzute pe contul de Youtube, precum şi pe pagina de Facebook a Facultăţii de ştiinţe politice şi jurnalism (Wydziału Nauk Politycznych i Dziennikarstwa UAM), prezentate prin trei panouri în limbile engleză, poloneză şi rusă.

Conferinţa a fost deschisă în limba poloneză de profesorul Andrzej Stelmach, decanul Facultăţii de ştiinţe politice şi jurnalism AMU, iar sesiunea plenară a părţii a doua a fost moderată de profesorul Krzysztof Hajder şi doctorul Magdalena Kacperska.

Deschiderea conferinţei în rusă a fost moderat de profesorii Łukasz Donaj (Membru al Comitetului de organizare) şi Andrzej Stelmach (Decanul Facultății de Științe Politice și Jurnalism AMU).

Panelul  al 2, 3, 9 11, 13 şi 16-lea, prezentat în limba rusă, au fost moderate de către profesorul Łukasz Donaj (UAM), împreună cu alţi profesori respectaţi din aceaşi facultate. Participanţii la acest panel, printre care s-a aflat și semnatara acestor rânduri (subliind şi despre al doilea război de Arțakh în timpul pandemiei şi crizei financiare), au fost cetăţeni din fostelor republici sovietice… şi nu numai.  

Două zile pline de dezbateri importante, analize, dar şi discuţii de la suflet la suflet bazate nu numai pe informaţii ştiinţifice, ci şi experienţă trăită în acest an întreg, 2020-2021. Un an împreună cu acest virus şi consecinţele acestuia, pe care încă trebuie să le îndurăm.

Datorită organizatorilor, în special președintelui comitetului organizatoric prof. Krzysztof Hajder şi Secretarul conferinței, MA Maciej Górny, precum şi suportul tehnic, cele două zile ştiinţifice s−au desfășurat fără probleme. Mai multe detalii puteţi găsi aici:

http://pandemic.wnpid.amu.edu.pl/wp-content/uploads/2021/04/2nd-International-e-Conference-22The-world-in-the-age-of-pandemic-and-post-pandemic-period22-programme.pdf

http://pandemic.wnpid.amu.edu.pl/homepage/