Mihai Stepan Cazazian

A doua Adunare Mondială a Armenian Church Youth Organization

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Între 7 şi 11 iulie, cu binecuvîntarea  Sanctităţii Sale Karekin al II-lea, Catolicos al Tuturor Armenilor, a avut loc a doua Adunare a organizaţiei tineretului creştin ACYO (Armenian Church Youth Organization) în localitatea Tsakhadzor, Armenia.

La reuniunea au participat  aproximativ 150 de delegaţi ai tinerilor din peste 30 de ţări care au discutat direcţiile şi obiectivele organizaţiei. A avut loc şi o reuniune oficială a consiliului de conducere.

Din partea comunităţii armene din România a participat Narine Bogdan Căuş şi Hrant Jaghinyan. Dintr-o scurtă discuţie avută cu cei doi, după ce au revenit de la reuniune, am aflat că în ziua de 7 tinerii participanţi la reuniunea s-au reunitla CatedralaSurpLusavorici din Erevan unde au participat la slujbă după care cu trei autobuze intitulate Speranţă, Iubire şi Credinţă am plecat spre Tsakhadzor. Dintre participanţi cca 50 de tineri erau din Armenia iar o sută din Diaspora. Aici au avut loc conferinţe, discuţii, Marele cîştig al conferinţei a fost să-i unească pe tinerii creştini şi să-i readucă în biserică.

Tinerii din România trebuie la rîndul lor să realizeze o organizaţie proprie. De altfel Tabăra de vară dela Zamca, din luna august,  va fi un moment prielnic pentru a crea o organizaţie a tinerilor.  Narine şi Hrant  au prezentat în cadrul conferinţei istoria bisericii şi comunităţii armene din România şi au propus  ca toate documentele conferinţei să fie traduse şi în engleză şi regulamentul să fie preluat de fiecare organizaţie din Diaspora. De asemenea tinerii noştri au propus crearea, în cadrul organizaţiei, a unei secţii care să se ocupe cu găsirea tinerilor din comunităţile, să spunem, pierdute, comunităţi puţin cunoscute. Concluzia este că Biserica noastră, credinţa, trebuie să fie un liant între tineri.

Participanţiila Conferinţă au participat şi la o slujbăla Sfîntul Scaun de la Ecimiadzin unde a fost pomenit Patriarhul Catolicos Vasken I.

Vom reveni cu amănunte.