Arhiepiscopia Armeana

SĂRBĂTORIREA SFINTELOR PAȘTI ÎN COMUNITATEA ARMEANĂ ÎNTR-O ATMOSFERĂ CĂLDUROASĂ

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Biserica noastră Apostolică Ortodoxă Armeană continuă să sărbătorească Învierea lui Domnului Iisus Hristos. Cu acest prilej, pe data de 12 mai, duminică după Sfânta Liturghie, am sărbătorit Învierea Domnului împreună cu comunitatea din București. Evenimentul a avut loc la restaurantul „Lebăda” din București, în sala de festivități, organizat de Arhiepiscopia Armeană din România și Parohia Bisericii Armene din București. La această sărbătoare au participat aproximativ 170 de persoane din cadrul comunității armene din București.

Seara a început cu binecuvântarea Preasfințitului Episcop Datev Hagopian, Întâistătătorul Eparhiei Armene din România. Printre cei prezenți la eveniment au fost dl. Varujan Vosganian, președintele UAR, dl. Varujan Pambuccian, vicepreședintele UAR, dl. Iuliu Stocklosa împreună cu dl. Victor-Andrei Trifan, de la Ordinul Cavalerilor Templieri din România, precum și consilieri eparhial și parohial.

În cadrul petrecerii, membrii ansamblului „Vardavar” al Uniunii Armenilor (coregraf d-na Bela Martikian) au făcut un atelier de dans, după care tinerii din „Organizația de Tineret a Bisericii Armene din România” au contribuit la organizarea tombolei, unde cei norocoșii au primit premii. Organizatorii au pregătit, de asemenea, un concurs de dans, la care au câștigat trei cupluri, fiecare a primit premii atractive, iar Davit Qaramyan a citit o poezie, pentru care a primit dulciuri.

Mulțumim tuturor participanților, organizatorilor și persoanelor implicate, în mod special mulțumim doamnelor Ani Șahinian și Luana Maganian și, desigur, lui Hrant Jaghinyan pentru  crearea unei atmosfere minunate și distractive.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene din România

Fotografii: Amilcar Iovănescu și Hrant Jaghinyan (București)

One Response to SĂRBĂTORIREA SFINTELOR PAȘTI ÎN COMUNITATEA ARMEANĂ ÎNTR-O ATMOSFERĂ CĂLDUROASĂ

  1. Hilda KEVORCHIAN May 15, 2024 at 1:13 pm

    Felicitari organizatorilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *