Redactor

monitorulbt.ro | Omagiu adus la Botoşani armenilor uciși de trupele barbare ale Imperiului Otoman în 1915

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Comunitatea armenilor din Botoșani a adus, miercuri, 24 aprilie, un omagiu pentru armenii uciși acum 109 ani de către trupele barbare ale Imperiului Otoman, în timpul genocidului din 1915. 

Manifestările au debutat în fața khachkar-ului din intersecția de la Pod de Piatră, inaugurat toamna trecută, unde s-a ținut o ceremonie religioasă susținută de preotul armean Yeznik Torgomyan, atât în limba română, cât și în limba armeană. La slujbă au fost prezenți membrii comunității armene și simpatizanții acesteia și au fost depuse buchete și coroane de flori în memoria armenilor nevinovați.

„Mai bine de 100 de ani în inima armenilor a curs sânge pentru că în țara lor oamenii necăjiți și nearmați, copii, femei, bătrâni au fost uciși de mâna oamenilor, iar acest lucru este o durere mare deoarece noi, oamenii suntem creațiile lui Dumnezeu și ar trebui să ne iubim și să ne respectăm între noi”, a declarat preotul Yeznik Torgomyan.

Conferință la sediul armenilor din Botoșani

Ulterior la sediul comunității armenilor din Botoșani, s-a desfășurat o întâlnire între istoricul și cercetătorul de la institutul ,,A.D.Xenopol” din Iași, Remus Tanasă și publicul prezent.

citește mai mult pe monitorulbt.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *