Redactor

24 aprilie comemorat și la Cluj

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Ca în fiecare an, și anul acesta sucursala clujeană UAR, a comemorat Genocidul armean la Muzeul etnografic al Transilvaniei, alături de un public foarte numeros din diferite domenii de activitate, dar și reprezentanți ai diferitelor etnii, conlocuitoare în Cluj.

De data aceasta programul evenimentului comemorativ a fost unul mai ieșit din tiparele deja cunoscute. După alocuțiunile susținute de către directorul Muzeul etnografic și al In stitutului de armenologie, istoricul Tudor SĂLĂGEAN, mesajul lui VÁKÁR István, vicepreședintele Consiliului județean Cluj și membru activ al comunității clujene, au avut un ecou foarte adânc și pregnant în rândul auditoriului.

Laureata Premiului Kristof SZONGOTT de anul trecut, prof. univ.dr. Ruxandra CESEREANU, a sosit în fața numerosului public cu doctorandele sale de la Facultatea de Litere, preocupate de vreme îndelungată de Genocidul armean. Acestea au împărtășit publicului unele laturi inedite în abordarea tematicilor abordate.

În a doua parte a comemorării, după prezentările făcute de către vicepreședintele sucursalei clujene, Paul ANCA,  a avut loc un concert bazat pe muzică clasică armeană și nu  numai, alăturată unui colaj de texte și lirică armeană, interpretate cu succes de Cosmin BĂLEAN, pe dudukul său deja arhicunoscut și Norbert DUMITRESC  la orgă, ambii de la Filarmonica Banatul din Timișoara,  și actorul (de această dată) Karen SEBESI.

Karen PANYAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *