Redactor

BUCUREȘTI | Comemorarea a 109 ani de la Genocidul Împotriva Armenilor

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Dragi prieteni,

Uniunea Armenilor din România alături de Centrul Cultural Armean din București, aduc în atenția publicului larg trei evenimente culturalemenite să onoreze memoria victimelor Genocidului Armean din 1915.

Marcând 109 ani de la acest episod tragic al istoriei, evenimentele își propun să ofere un cadru de reflecție și rememorare a suferințelor și sacrificiilor celor afectați de genocid, precum și supraviețuitorilor acestuia.

21 aprilie, ora 13:00 la Centrul Cultural Armean

Printre aceste evenimente se numără o lectură performativă intitulată „Cenușa din mine, cenușa din jur”, ce va include poeme ale unor renumiți scriitori armeni precum Daniel Varujan, Siamanto, Ruben Sevak și Paruyr Sevak, acompaniate de muzică live de inspirație armenească interpretată la tar și santur.

Citește mai multe despre lectura performativă aici

24 aprilie, 18:30 la Cinema Muzeul Țăranului

În cadrul proiecției filmului „Aurora’s Sunrise”regizat de Inna Sahakyan, spectatorii vor avea ocazia să exploreze povestea impresionantă a Aurorei Mardiganian, o supraviețuitoare a genocidului armean, care și-a găsit vocea în lumea cinematografiei, devenind simbol al rezistenței și speranței în fața atrocităților.

Citește mai multe despre film aici

26 aprilie, ora 19:00 la Centrul Cultural Armean

Seria de evenimente se va încheia cu o lectură și discuție despre cartea „Cele patruzeci de zile de pe Musa Dagh” a autorului Franz Werfel, oferind participanților oportunitatea de a adânci înțelegerea și cunoașterea acestui eveniment istoric de o importanță covârșitoare.

Citește mai multe despre seara de lectură aici

Vă invităm de asemenea să urmăriți noile pagini ale Centrului Cultural Armean, pe Facebook https://rb.gy/n8iyxc și pe Instagram https://www.instagram.com/centrulculturalarmean/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *