Arhiepiscopia Armeana

Întâlnirea dintre reprezentanții Statului Român și reprezentanții cultelor religioase recunoscute din România

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

În ziua de 10 aprilie 2024, Preasfințitul Episcop Datev Hagopian, Întâistătătorul Eparhiei Armene din România, a participat la Muzeul Național de Artă al României, la întâlnirea dintre reprezentanții Statului Român și reprezentanții cultelor religioase recunoscute din România, organizată de Guvernul României, prin Secretariatul de Stat pentru Culte.

            În cadrul întâlnirii Preasfințitul Episcop i-a înmânat domnului Marcel Ciolacu, Prim Ministrul al României, un memoriu semnat și susținut și de ceilalți reprezentanți ai cultelor, privitor la salvarea Catedralei Armene din București pusă în pericol de clădirea ,,Millenium” din vecinătate. Totodată Preasfinția Sa și-a exprimat care sunt prioritățile Eparhiei, finanțate de către Guvernul României: continuarea lucrărilor la Catedrala Arhiepiscopală, precum și punerea în valoare a muzeului ,,Dudian” (restaurarea obiectelor de cult), unic în diaspora armeană din Europa.

            La întâlnire au fost prezenți de asemenea părintele vicar Radu Krikor Holca și doamna Bella Muradian, director de cabinet al Arhiepiscopiei Armene.

Biroul de presă al Eparhiei Armene din România

basilica.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *