Mihai Stepan Cazazian

Ambasadorul Tigran Galstyan a avut o întâlnire cu Sergiu Nistor, Consilierul Prezidențial și Reprezentant al Președintelui României pentru Francofonie

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

02 april, 2024

see_gallery

Pe 2 aprilie, Ambasadorul Republicii Armenia în România, Tigran Galstyan a avut o întâlnire cu Sergiu Nistor, Consilierul Prezidențial ce coordonează Departamentul de Cultură, Culte și Minorități Naționale, fiind și reprezentant personal al Președintelui României pentru Francofonie.

Pornind de la existența unor profunde legături culturale bilaterale, care stau la baza prieteniei vechi de secole dintre popoarele armean și român, a fost exprimată recunoștința pentru grija deosebită și pașii activi întreprinși de partea română în domeniul conservării patrimoniului cultural și spiritual armean din România.

În cadrul întâlnirii s-a făcut referiri și la contribuția irevocabilă a comunității armene din România la dezvoltarea relațiilor armeano-române, oportunitățile de valorificare întregului potențial al comunității, precum și la viitoarea cooperare direcționată spre creșterea vizibilității patrimoniului armean din România.

De asemenea, interlocutorii au făcut un schimb de opinii cu privire la extinderea cooperării în cadrul programelor implementate de Organizația Internațională a Francofoniei, de Agenția Universitară a Francofoniei și de reprezentanțele regionale de la București.

Ambele părți au subliniat importanța protejării și promovării valorilor fundamentale ale OIF: democrația, statul de drept, drepturile și libertățile fundamentale ale omului.

preluare de pe romania.mfa.am

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *