Arhiepiscopia Armeana

BUNA VESTIRE (Avedum)

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

În fiecare an, pe 7 aprilie, Biserica Apostolică Ortodoxă Armeană prăznuieşte  BUNA VESTIRE, însemnând veste bună, acea veste bună pe care Arhanghelul Gavriil i-a dat-o Sfintei Fecioare Maria, că-L va naşte pe Mesia: ,,Nu te teme, Marie, căci ai aflat har la Dumnezeu. Și iată vei lua în pântece și vei naşte fiu și vei chema numele Lui  Iisus’’ (Luca 1. 30-32).

           Această veste Sfânta Fecioară a primit, când avea 14 ani. Maria a fost dăruită de către părinţi Domnului, pentru a trăi în sfinţenie în casa Domnului, în templul din Ierusalim. Când a înplinit 14 ani, preoţii au dat-o unui om pe nume Iosif, pentru căsătorie, cu care, Sfânta Fecioară a plecat în oraşul Nazaret din Galileea. Iosif şi Maria erau logodiţi, dar nu căsătoriţi.

     În Biserica Armeană, dar şi în percepţia omului armean Sfânta Fecioară trăieşte ca o imagine desăvârşită de femeie şi mamă, care reprezintă menirea supremă a femeii în  această viață. Deoarece, prin bunavestire s-a cinstit nu numai Maria, devenind vrednică de  cinstea unică de a se numi mamă dar s-a cinstit şi maternitatea în general. Maternitatea a fost onorată şi s-a ridicat la o şi mai înaltă treaptă. Ideea de maternitate este o Taină măreață, şi pentru noi cele mai dragi şi cele mai scumpe valori sunt legate de acest nume: Biserica Mamă, Patria Mamă, limba maternă, etc. Mamă înseamnă iubire, devotament, răbdare, bunătate, sacrificiu.

Cu această ocazia pe data de 7 aprilie, duminică, ora 10:30, prin binecuvântarea Preasfințitului Episcop Datev Hagopian, Întăistătătorul Arhiepiscopiei Armene din România, în Catedrală Arhiepiscopală ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din București se va oficia Sf. Liturghie și credincioșii pot lua Sfânta Împărtășanie.

Biroul de presă al  Arhiepiscopiei Armene din România

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *