Redactor

Patriarhul Daniel a sfințit Capela „Sfântul Andrei” din Parlamentul României

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a sfințit luni seară Capela „Sfântul Apostol Andrei” înființată în Parlamentul României după cum aflăm din comunicatul publicat de agenția de știri basilica.ro

După slujba de sfințire, Patriarhul Daniel a rostit un cuvânt în care a evidențiat existența de capele sau paraclise în parlamentele diverselor state ale lumii, în aeroporturi, spitale sau alte spații publice și a catalogat aceste spații de rugăciune ca fiind „izvoare de pace, bucurie și speranță”.

Patriarhul a menționat apoi că în istoria poporului român, Sfatul Țării și apoi Camera Deputaților s-au aflat lângă Catedrala mitropolitană (actualmente patriarhală), iar acum Parlamentul României se află în vecinătatea Catedralei Naționale cu hramurile „Înălțarea Domnului” și „Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României”.

„Din acest motiv, am propus ca Sfântul Apostol Andrei să fie și sfântul ocrotitor al Capelei Parlamentului României, care a hotărât din anul 2012 ca ziua pomenirii sale să fie și pentru societate o sărbătoare, adică zi în care nu se lucrează”.

La festivitate au participat Marcel Ciolacu, prim ministru României, Nicolae Ciucă, președintele Senatului, Alfred Simonis, preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, parlamentari, alte oficialități.

Au participat reprezentanți ai cultelor din România din partea Bisericii Armene fiind prezent Preasfințitul Episcop Datev Hagopian, Întâistătătorul Eparhiei Armene din România, însoțit de părintele vicar Radu Krikor Holca.

vezi articolul integral pe basilica.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *