Mihai Stepan Cazazian

Invitație la evenimentul “In memoriam Berci Margarian”

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Dragi prieteni,

Vă invităm duminică24 martie, începând cu ora 12:00 la un eveniment în memoria domnului Berci Margarian, o figură marcantă a comunității armene din România, care va avea loc la Biblioteca Dudian a Arhiepiscopiei Armene (Bd. Carol I, nr. 43, București).

Berci Margarian ar fi împlinit, pe 23 martie 2024, vârsta de 100 ani, ocazie cu care colectivul Uniunii Armenilor din România își dorește să îi aducă un omagiu.

Inginer de profesie, Berci Margarian a ocupat funcția de Secretar General al Uniunii Armenilor din România în perioada 1991 – 2015, fiind o personalitate distinsă, caracterizată printr-o impresionantă erudiție, seriozitate, un caracter deschis și apreciat de cei ce l-au cunoscut.

Șia dedicat mai bine de 60 de ani din viață menținerii spiritului armenesc, un lucru care cere multă putere și profundă dăruire. S-a asigurat cu grijă și atenție ca tineretul să nu-și uite originile şi a depus eforturi în fiecare zi pentru a consolida relațiile cu patria mamă. A fost un om admirat și respectat pentru profesionalismul său dar și pentru bucuria care i se reflecta pe chip.

Cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani Ministerul Diasporei al Republicii Armenia i-a conferit domnului Berci Margarian Medalia de Aur.

A părăsit această lume în anul 2020 la vârsta de 96 de ani dar a fost și va rămâne un reper de moralitate și solidaritate pentru noi toți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *