Arhiepiscopia Armeana

Sărbătoarea Pun Pareghentan (Lăsata Secului Postului Mare) în București

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Duminica, pe data de 17 martie, cu binecuvântarea Preasfinției Sale Datev Hagopian, Întâistătătorul Eparhiei Armene din România, și la inițiativa organizației de tineret a bisericii la Centrul Cultural Armean al Uniunii Armenilor din România, a fost sărbătorit Pun Pareghentan (Lăsata Secului Postului Mare).

Sărbătoarea amintește de viața veselă, lipsită de griji a lui Adam și Eva. Una dintre tradițiile populare ale sărbătorii este balul mascat, care în anul 2012, a fost organizat la inițiativa Întâistătătorului nou ales al Episcopului Datev, pentru prima dată în București.

Acum, după o pauză lungă, dorind să reînvie această tradiție frumoasă, copiii, tinerii și cei mai în vârsta din comunitatea armeana, împreună cu Presfinția Sa și păstorul spiritual, părintele paroh Oshakan, s-au adunat să sărbătorească împreună Pun Pareghentanul, plini de bucurie, cu tratație, muzică, dansuri și diverse măști interesante.

Seara, în timpul momentului muzical, a cântat corul „Ani” al Arhiepiscopiei Armene din România, sub conducerea preotesei Armine Khachatryan, iar cei mici au înnobilat atmosfera cu veselia și dansurile lor. Au mai fost și ghicitori, în timpul cărora persoanele care au dat cele mai multe răspunsuri corecte au premit cadouri.

Să nu uităm că aceasta este prima duminică a Postului Mare. Pun Pareghentan ne ajută să începem Postul Mare cu bună dispoziție și gânduri luminoase.

Biroul de presă  al Eparhiei Armene din România

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *