Redactor

Întâlniri ale Ambasadorul Republicii Armenia, Tigran Galstyan, cu oficialități române

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Întrevedere cu Președintele Comisiei pentru Afaceri Europene a Senatului României, Vasile Dîncu

Pe 14 martie, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Armenia în România, Tigran Galstyan a avut loc o întrevedere cu Președintele Comisiei pentru Afaceri Europene a Senatului României, Vasile Dîncu.

În cadrul întrevederii, părțile au discutat chestiuni legate de extinderea dialogului parlamentar armeano-român, cooperarea existentă și perspectivele acesteia, punându-se accent pe promovarea continuă a legăturilor interparlamentare.

Pornind de la baza solidă a prieteniei istorice armeano-române și în condițiile aprofundării actuale a relațiilor dintre Republica Armenia și UE, a fost subliniat imperativul valorificării depline a potențialului de cooperare dintre Armenia și România în toate domeniile posibile și consolidarea în continuare a dinamicii pozitive înregistrate de ambele părți.

Ambasadorul Galstyan a prezentat provocările la adresa securității regionale și eforturile Republicii Armenia de a le înfrunta, subliniind importanța sprijinului continuu al UE și al statelor membre față de aceste eforturi, inclusiv prin intermediul diplomației parlamentare active.

Întrevedere cu Titus Corlățean, Președintele Comisiei pentru Politică Externă din Senatul României

Pe 15 martie, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Armenia în România, Tigran Galstyan a avut o întrevedere cu Titus Corlățean, Președintele Comisiei pentru Politică Externă din Senatul României.

Ambele părți au evidențiat fundamentul istoric solid al prieteniei armeano-române și dinamica pozitivă a relațiilor bilaterale, fiind subliniată și consolidarea și apropierea în continuare a legăturilor interparlamentare, inclusiv în contextul aprofundării parteneriatului dintre Republica Armenia și UE.

Interlocutorii au făcut schimb de opinii cu privire la pașii ce trebuie întreprinși în direcția sprijinirii reciproce continue în cadrul platformelor parlamentare internaționale și a activării contactelor și vizitelor reciproce între grupurile parlamentare din cele două țări.

Referindu-se la provocările la adresa securității regionale, Ambasadorul Galstyan a prezentat inițiativele Republicii Armenia, care vizează interconectivitatea regională și eforturile de stabilire a păcii durabile, fiind subliniată, totodată, importanța sprijinirii acestora prin intermediul diplomației parlamentare.

Întrevedere cu Ministrul Energiei al României, Sebastian Burduja

Pe 15 martie, a avut loc o întrevedere între Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Armenia în România, Tigran Galstyan și Ministrul Energiei al României, Sebastian Burduja.

Remarcând cu satisfacție dinamica pozitivă în dezvoltarea relațiilor armeano-române în diverse domenii, părțile au discutat despre perspectivele cooperării bilaterale în sectorul energetic.

A avut loc un schimb de idei cu privire la evoluția proiectelor care vizează interconectarea energetică regională și perspectivele unei posibile interacțiuni în marja acestora.

Ambasadorul Galstyan a subliniat importanța implicării constante a Republicii Armenia în programele economice și energetice din regiunea Mării Negre și disponibilitatea acesteia de a contribui la securitatea energetică a Europei.

A fost relevată necesitatea activizării contactelor între experți pentru a evidenția posibilele direcții de cooperare bilaterală sectorială, inclusiv în contextul aprofundării parteneriatului dintre Republica Armenia și UE.

comunicate preluate de pe https://romania.mfa.am/ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *