Redactor

Ambasadorul Tigran Galstyan s-a întâlnit cu Președintele Senatului României, Nicolae Ciucă

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

see_gallery

Pe 27 februarie, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Armenia în România, Tigran Galstyan a avut o întrevedere cu Președintele Senatului României, Nicolae Ciucă.

Dincolo de aprofundarea relațiilor dintre cele două țări, extinderea cooperării interparlamentare, activarea contactelor și a vizitelor reciproce între grupurile parlamentare de prietenie, în cadrul întâlnirii, au fost discutate pe larg și demersurile care vizează interacțiunea în cadrul structurilor interparlamentare internaționale.

Remarcând cu satisfacție legăturile tradiționale călduroase dintre cele două popoare, interlocutorii au făcut referiri și la proiectele economice bilaterale și regionale în zona Mării Negre, ce vizează aprofundarea relațiilor armeano-române, precum și la proiectele comune în cadrul parteneriatului dintre Republica Armenia și Uniunea Europeană.

Ambasadorul Galstyan a prezentat interlocutorului său provocările existente legate de securitatea regională și pașii necesari soluționării acestora.

În cadrul întâlnirii au fost discutate și inițiativele Guvernului Republicii Armenia în direcția lansării unor canale de comunicare și dezvoltarea interconectivității economice în Caucazul de Sud.

romania.mfa.am

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *