Mihai Stepan Cazazian

Ziarullumina.ro | Patriarhul României l‑a primit pe noul ambasador al Republicii Armenia

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, l-a primit în vizită de prezentare, la Reşedinţa Patriarhală, în ziua de miercuri, 14 februarie 2024, pe Excelenţa Sa Tigran Galstyan, ambasadorul Republicii Armenia în România.

Cu acest prilej, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a felicitat pe noul ambasador al Republicii Armenia la București și i-a dorit mult succes în misiunea diplomatică în România.

Ambasadorul a mulțumit pentru onoarea de-a fi primit de Patriarhul României și a subliniat bunele relații dintre cele două popoare. Excelența Sa speră că, în timpul mandatului său, aceste relații vor fi intensificate, îndeosebi prin cultivarea legăturilor spirituale şi culturale. În acest sens, a menționat că întrevederea cu Patriarhul României reprezintă prima întâlnire oficială pe care o are după prezentarea scrisorilor de acreditare, întrucât a dorit ca activitatea diplomatică să o înceapă cu binecuvântarea lui Dumnezeu.

În continuare, Tigran Galstyan a amintit prezența de secole a comunității armene din România și importanța vrednicului de pomenire Patriarh Catolicos Vasken I al Tuturor Armenilor, născut și educat în România, care a fost un simbol al renașterii conștiinței naționale a poporului armean.

În timpul întrevederii, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a evidenţiat importanța și rolul pe care credința creștină le-a avut în păstrarea identității poporului armean, în perioade dificile din istoria sa, și a reliefat faptul că cele două popoare au experiențe istorice comune. De aceea, sunt necesare păstrarea și promovarea patrimoniului spiritual într-un context religios și geopolitic dificil.

La finalul întâlnirii, Patriarhul României a precizat că un mod practic de cunoaștere reciprocă a celor două popoare este organizarea de pelerinaje în România și Armenia și dezvoltarea unor proiecte comune.

(Sectorul relaţii bisericeşti, interreligioase şi comunităţi bisericeşti externe)

ziarullumina.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *