Arhiepiscopia Armeana

Scrisoarea de condoleanțe a PS Episcop Datev Hagopian, Întâistătător al Eparhiei Armene din România, Exarh al Eparhiei Armene din Bulgaria, delegat Patriarhal pentru țările balcanice adresată familiei Ginosyan

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Cu profunda tristete am aflat vestea trecerii din această lume domnului Gagik Ginosyan, fiul devotat și vrednic al poporului armean, fondatorul și coregraful artistic al grupului de dansuri-cântece tradiționale „Karin”, personalitate publică, participant la războaiele din Arțakh.

Moartea prematură a lui Gagik Ginosyan este o mare pierdere pentru poporul armean, deoarece acesta a fost gardianul și răspânditorul al identității și spiritului armenesc, un neobosit devotat al culturii armene. Arta dansului armean, cultura armeană și-a pierdut cel mai bun fiu, care a făcut o muncă titanică, a insuflat gândirea națională tinerei generații prin dans și cântec, i-a unit în jurul ideilor patriotice și naționale.

Cu talentul său deosebit, a reușit să atragă nu numai publicul armean, ci și străin. De multe ori am avut ocazia să ne bucurăm de prezența ansamblului „Karin” în România, unde a putut să unească publicul românesc sub sunetele naționale armene și să transmită cultura armeană de o mie de ani.

Pierderea este de nespus, durerea este mare, dar suntem plini de speranță că lucrarea lui Gagik Ginosyan nu va rămâne neterminată, pentru că semințele pe care a reușit să le semene au înflorit deja și vor deveni o recoltă bogată, continuând să educe și să crească generații alimentate de ideologia și valorile naționale.

În acest ceas de adâncă tristețe transmitem sincere condoleanțe familiei, prietenilor săi și tuturor celor care au fost mereu în sufletul său.

Ne rugăm pentru odihna sufletului său în lumina cea veșnică, alături de cei drepți, răsplătiți cu dragostea Domnului Iisus.

Veșnică fie pomenirea sa!

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *