Redactor

IN MEMORIAM | S-a stins din viață Sevag Hairabedian

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

În ziua de 1 februarie s-a stins din viață la București Sevag Hairabedian, colonel(r) și publicist.

S-a născut în anul 1933. A absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti (1962). Din 1954 până în 1988, a activat ca ofiţer în Ministerul Afacerilor Interne. Decorat cu Ordinul „Apărarea Patriei”, Ordinul „Pentru Servicii Deosebite”, Ordinul „Meritul Militar” clasa I, precum şi cu alte opt medalii şi decoraţii.

În afară de participarea cu articole la diverse publicaţii („Poliţia Română”, „Pentru Patrie”, „Adam şi Eva”, „Historia”, „Ararat”), a publicat volumele „Aventurile unui tătic” (editura Albatros, 1979), „Biroul II Român şi SSI în acţiune – ultima misiune” (ediţia I la editura Caro, 1996, ediţia a II-a la editura Neverland, 2013), „Mahala, cuib de vise” (ed. Ararat, 2006), „Însemnările unui cetăţean sfătos” (ed. Ararat, 2008), „O situație excepțională” ( Ed. Ararat, 2013) „Un ofiţer de informaţii” (ed. Neverland, 2015), „Cu mănuși de catifea – o viață în contraspionaj” ( Ed. Universul Academic, 2021)

Adăugăm că în 2021 a apărut la editura Universul Academic volumul „Luna Roșie”  în care autorul evocă momentele tragice prin care a trecut bunicul său patern, Garabet, care a supraviețuit ororilor Genocidului din 1915.

Înmormântarea, cu onoruri militare, a avut loc duminică 4 februarie la Cimitirul Armenesc din București.

______________

[ Informații extrase din Dicționarul „Personalități armene din istoria modernă și contemporană a României” de Madeleine KaracașianEditura Ararat, 2022 ed. II ]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *