Arhiepiscopia Armeana

Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

La începutul anului în perioada 18-25 ianuarie cum este deja tradițional a avut loc la București Săptămâna pentru Unitatea Creștinilor. Tema din acest an a fost pasajul biblic „Sa iubești pe Domnul Dumnezeul tău și pe aproapele tău ca pe tine însuți” Luca 10:27.

Slujbele ecumenice au început pe data de 18 ianuarie la Catedrala Romano-Catolica „Sf. Iosif” continuând a doua zi vineri 19 ianuarie la Catedrala Arhiepiscopiei Bisercii Armene „Sfinții Mihail și Gavriil”, unde PS Episcop Datev Hagopian în calitate de gazdă a salutat prezența înalților ierarhi și preoți reprezentanți ai bisericilor creștine din București, a reprezentantului autorităților guvernamentale Domnul Ciprian Olinici Secretar de Stat pentru Culte și a Excelenței Sale Domnului Tigran Galstyan ambasadorul Armeniei la București. Meditația duhovniceasca a serii de rugăciune a fost susținută de reprezentantul biserici Reformate pastorul Marton Ilieș, iar la final Presfinția Sa în cuvântul său a prezentat situația tragică a refugiaților din Artsakh care au fost nevoiți să își găsească adăpost în Armenia, lăsând în urma case, agoniseala de o viață, mormintele strămoșilor precum și lăcașurile de cult. Domnul Secretar de Stat Ciprian Olinici a prezentat de asemenea un cuvânt în care a evidențiat tradiția îndelungată și bogata conviețuire a cultelor creștine aflate pe teritoriul României.

Pe parcursul celor șaptelor zile Biserica Armeana a fost reprezentată de către PS Episcop Datev Hagopian și preoții Krikor și Oshakan care au participat conform programul la slujbele pentru unitate la bisericile Romano-Catolică, Armeană, Greco-Catolică, Lutherană, Reformată și Anglicană.

Cuvântul de învățătură a Biserici Armene a fost susținut în ziua de 22 ianuarie de către PS Episcop Datev Hagopian la Catedrala Greco-Catolică „Sf. Vasile cel Mare”. Slujbele s-au încheiat în ziua de 25 ianuarie la biserica parohiei Parcul Domeniilor Cașin.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *