Mihai Stepan Cazazian

Emmanuel Tjeknavorian, în vârstă de 28 de ani, a fost numit noul director muzical al Orchestrei Simfonice din Milano

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Violonistul și dirijorul armean Emmanuel Tjeknavorian este noul director muzical al Orchestrei Simfonice din Milano, după cum a anunțat Ambasada Armeniei în Italia.

La vârsta de 28 de ani, Tjeknavorian, un adevărat „copil al artei”, se mândrește cu o biografie impresionantă, nu doar ca dirijor, ci și ca violonist. Ambasada subliniază realizările sale notabile anul trecut, când a inaugurat sezonul Orchestrei Filarmonicii de la renumita La Scala cu maestrul Riccardo Chaily.

Emmanuel Tjeknavorian s-a născut pe 22 aprilie 1995, la Viena, Austria și este fiul renumitului compozitor și dirijor irano-armean, Loris Tjeknavorian. Călătoria sa muzicală este marcată de repere semnificative, reprezentând Austria la concursul Eurovision Young Musicians în 2012 și făcând istorie la Concursul de vioară „Fritz Kreisler” în septembrie 2014, ajungând în etapa finală unde a obținut locul trei. Recunoașterea talentului său a însemnat și primirea premiului Casinos Austria Rising Star Award în noiembrie 2014, iar în decembrie 2015, s-a clasat pe poziția a doua la Concursul internațional de vioară „Jean Sibelius”.

thearmenianreporter.com

Reamintim că Emmanuel Tjeknavorian a concertat în 2018 la Ateneul Român, în zilele de 3 şi 4 mai, cu Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu” (a interpretat concertul pentru vioară și orchestră de Jean Sibelius), iar pe 5 mai, a susţinut un recital, tot la Ateneul Român, acompaniat de pianista Cătălina Butcaru, absolventă a Academiei de Muzică din Viena. De asemeni pe 19 septembrie 2019, la Teatrul Excelsior din București, a avut loc  reprezentaţia „Scrisori şi muzică” (Briefe & Music), cu extrase din corespondenţa dintre Leopold şi Wolfgang Amadeus Mozart, recitate de Rolando Villazón iar violonistul Emmanuel Tjeknavorian şi pianistul Maximilian Kromer au interpretat fragmente din sonate de Mozart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *