Redactor

desteptarea.ro | Crăciun armenesc 2024 în Bacău

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Comunitatea armenilor din Bacău a marcat sărbătoarea Crăciunului 2024 printr-o reuniune prietenească organizată la sediul Sucursalei județene a Uniunii Armenilor din România (UAR). Biserica Apostolică Ortodoxă Armeană celebrează în fiecare an, pe 6 ianuarie, de Bobotează, sărbătoarea Nașterii Lui Hristos. 

La invitația amfitrionilor reuniunii, familia președintelui Sucursalei UAR, Vasile Agop, cu soția Georgeta și fiii Armand și Corneliu, au venit, alături de membrii și prietenii comunității armenilor și președinții comunităților evreilor și germanilor, Hainrich Brif și Mihaela Brunhuber, cu famiiliile lor, dar și reprezentanții Filialei Bacău Cultul Eroilor, președintele Dănuț Voicu și secretarul Petru Done. Între invitați i-am revăzut și pe regizorul Florin Kevorkian și soția sa, actrița Denisa Mikesz, pe delicata și talentata pianistă Ozana Kalmuski Zarea și pe explozivul actor Valentin Braniște, dar și pe mulți dintre poeții, scriitorii și pictorii care cochetează cu acțiunile organizate la Sucursala UAR și organizate în Cercul de comunicare.

Bucatele sofisticate de pe masa pregătită pentru cinstirea Crăciunului au fost sfințite de părintele Petru Dinu, care a explicat apoi de ce este sărbătorită nașterea lui Iisus Hristos chiar de bobotează, ce impact a avut creștinarea armenilor acum circa 2.000 de ani și de ce respectă armenii ortodocși calendarul primar al creştinilor.

Debutul reuniunii a fost marcat și de sosirea lui Moș Crăciun, cu daruri pentru copii comunității armene, întruchipat de actorul Valeriu Braniște.

Tot în această reuniune, Filiala Cultul Eroilor din Bacău a înmânat președintelui Vasile Agop medalia „Centenarul Eroului Necunoscut”, centenar marcat în anul 2023. 

Petru Done

citește tot articolul aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *