Mihai Stepan Cazazian

90 de ani Radio România / Studioul 31 va purta numele lui Paul Grigoriu

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Cu ocazia manifestărilor prilejuite de aniversarea a 90 de ani de la înființare, Radio România a programat azi 1 noiembrie un moment emoționant.  Studioul 31 va purta, de astăzi, numele cunoscutului om de radio Paul Grigoriu, în semn de omagiu pentru activitatea depusă în slujba radioului, şi ca recunoaştere a ceea ce a însemnat Paul Grigoriu pentru media românească şi formarea generaţiilor de jurnalişti ce i-au urmat.

Nicoleta Stoian i-a evocat personalitatea:

Paul Grigoriu s-a născut în 1945, la Bacău. A fost absolvent al la Facultăţii de Limbi Romanice, Clasice şi Orientale, secţia franceză-spaniolă. Timp de 40 de ani, începând cu 1969, viaţa sa a fost legată de postul public naţional.

A fost una din vocile “Radio Vacanţa”, iar după Decembrie 1989, a fost creatorii emisiunii “Matinal” de la Radio România Actualităţi. Nouă ore pregătea această dificilă emisie, care începea la cântatul cocoşilor, după cum el însuşi povestea într-un interviu.

A realizat şi alte emisiuni, precum “Noapte Albastră”, “Sfertul Academic” sau “K-drane”. A fost, de asemenea, director adjunct al Radioului Public, iar, apoi, director general interimar. Cei care au lucrat cu ei spun că era dur, că greşelile costau scump, dar nu se mai repetau. Şi că întotdeauna era corect.

A fost decorat de doi preşedinţi ai României, cu Ordinul Meritul Cultural şi cu Ordinul Serviciului Credincios. Paul Grigoriu s-a stins în aprilie 2015, lăsând în urmă un model de profesionalism pentru jurnaliştii de radio.

Paul Grigoriu spunea: Radioul cere foarte multe sacrificii, Radioul nu e albastru, nu e roşu, nu e galben, Radioul e negru, iar în negritudinea asta, tu trebuie să faci o pată de lumină, e greu de făcut alb în negru.

informații preluate www.romania-actualitati.ro