Mihai Stepan Cazazian

9 mai – Ziua Europei și Ziua Independenței României

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Preasfințitul Episcop Datev Hagopian, Întâistătătorul Arhiepiscopiei Bisericii Armene din România, a participat miercuri, 9 mai 2018, la invitația domnului Klaus Werner Iohannis, Președintele României, la recepția organizată la Palatul Cotroceni, cu prilejul Zilei Europei. În fiecare an, la 9 mai, se serbează Ziua Uniunii Europene pentru a marca istorica declarație de la 9 mai 1950 a ministrului de externe francez, Robert Schuman, prin care propunea un plan de colaborare economică între Franța și Germania. La această recepție au participat membrii ai corpului diplomatic, membrii ai guvernului și reprezentanți ai cultelor, precum și oficiali din Parlament și aleși locali.

Pe 8 mai 2018, la monumentul eroilor ruși din București, a fost organizat un eveniment religios și de depunere de coroane de către Ambasada Federației Ruse din România, unde P.S. Episcop Datev Hagopian a participat.

Joi, 10 mai 2018, P.S. Episcop Datev Hagopian, Întâistătătorul Arhiepiscopiei Bisericii Armene din România, a participat, la Palatul Elisabeta, la Ziua Regalității. La 10 mai 1866, Carol I devenea domnitor al României, 11 ani mai târziu statul român își declară independența, iar la 10 mai 1881 România devenea regat. Astfel, 10 mai a fost ziua națională a României din 1867 până în 1947.

De Ziua Regalitatii PS Episcop Datev Hagopian impreuna cu Primarul Capitalei, dnei G.Firea și Primar al orasului Voluntari, dl. F.Pandele

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La toate aceste evenimente, Preasfințitul Episcop a fost însoțit de către Vicarul Eparhial, Părintele Radu Krikor Holca.