Mihai Stepan Cazazian

6 IANUARIE / Sărbătoarea Nașterii Domnului la București

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

          La data de 6 ianuarie 2018, comunitatea armenilor din România a sărbătorit bucuria nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos. În dimineața zilei de sâmbătă, la Catedrala Armeană „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, a avut loc slujba de Crăciun, oficiată de Preasfinția Sa, Episcopul Datev Hagopian, Întâistătătorul Eparhiei Armene din România. Au participat numeroși enoriași ai Bisericii Armene din România, precum și Excelența Sa, domnul Ambasador al Republicii Armenia în România Sergey Minasian și domnul consul Ambasadei Republicii Armenia, Ashot Grigorian.

Tot în cursul zilei de 6 ianuarie, pentru marcarea sfintei sărbători de Crăciun, Parohia Bisericii Armene din București a organizat, cu binecuvântarea arhierească a Preasfințitului Episcop Datev Hagopian, tradiționala Petrecere de Crăciun Armenesc, la care au participat peste 250 de membri ai comunității armene din România. În cadrul acestui eveniment au avut loc numeroase concursuri, precum cel de dans, cel de cultura generală armeană sau bine cunoscuta tombolă.

Prin decretul Sanctității Sale, Karekin al II-lea, Catolicos și Patriarh Suprem al Tuturor Armenilor, 2018 este proclamat Anul Tineretului Armean. Acest lucru a fost marcat de către Preasfințitul Episcop Datev Hagopian în timpul petrecerii, prin ținerea unei predici tuturor tinerilor prezenți la eveniment, pe care i-a îndemnat să participe la manifestările organizate de către Biserica Armeană din România în contextul anului 2018 și cărora le-a oferit „Viața și Acatistul Sfântului Ierarh Grigore Luminătorul, Arhiepiscopul Armeniei”.

La eveniment a fost prezent domnul deputat și vicepreședinte al UAR  Varujan Pampuccian, domnul Consul Ashot Grigorian și Excelența Sa, domnul Sergey Minasian, Ambasadorul Republicii Armenia în România, care a ținut să transmită un mesaj comunității armene din țara noastră, prin care a marcat faptul că România este prima țară care a stabilit relații diplomatice cu a 3-a Republică Armeană, prin semnarea acordului de la 17 decembrie 1991.

 Totodată, Preasfinția Sa Episcop Datev Hagopian vrea să-și exprime bucurie și apreciere tuturor celor prezenți și, în special, Parohiei din București, domnului epitrop Daniel Mehtemetian, consiliului parohial, Uniunii Armenilor din România și secretariatului Arhiepiscopiei Armene din România!

 

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene din România