Mihai Stepan Cazazian

United World Colleges Dilijan acordă o bursă pentru elevii de liceu din România

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Uniunea Armenilor din România   anunță deschiderea aplicațiilor pentru bursele UWC 2019/2021 pentru elevii de liceu. Una dintre aceste burse este la UWC Dilijan, unul dintre cele mai noi și mai moderne colegii UWC din lume, fondat în 2014 de către doi antreprenori armeni, Ruben Vardanyan și Veronika Zonabend. și are unul dintre cele mai spectaculoase si moderne campusuri, terenuri de sport, bibliotecă și folosește materiale & energie regenerabilă. Aici studiază în fiecare +200 de elevi între 16-18 ani, din +80 de țări. 

Despre bursele UWC

United World Colleges (UWC) este o mișcare educațională globală care include o rețea de 17 licee aflate pe 4 continente și care oferă un program academic complex unui grup de elevi intre 16-19 ani extrem de divers (în fiecare colegiu UWC studiază și trăiesc împreună, timp de doi ani, copii din +80 de tări). 70% dintre elevii care studiază la UWC beneficiază de ajutor financiar. 

UWC se concentreaza pe învățarea experiențială, serviciul în folosul comunității și activităti în aer liber, complementar programului academic de elită al Bacalaureatului Internațional (IB).

Mișcarea UWC este suținută de personalități globale puternice: Prințul Charles și Nelson Mandela, foști Președinți ai UWC, Regina Noor a Iordaniei (actualul Președinte UWC), Fundația Amal Clooney (care oferă burse la UWC), Fundația Aurora Humanitarian Initiative fondată la ințiativa unor filantropi armeni pentru a comemora genocidul armean de la începutul secolului trecut, Regina Sofia a Norvegiei care patroneaza colegiul UWC Red Cross Nordic. Printre absovenții colegiilor UWC se numără Regele Willem-Alexander al Olandei, Elisabeth, prințesa moștenitoare a Belgiei, membrii ai Parlamentului din Marea Britanie, actualul Ministru al Afecrilor Externe al Canadei, și mulți alții.

Anual, UWC International Organisation acordă burse în peste 155 de țări, printre care și România. UWC este reprezentat în Romania de Comitetul National UWC Romania, ai carui membrii suntem cu totii voluntari.  

Anul acesta Romania a primit 5 burse: 1 bursa integrala la UWC Thailand si 4 burse partiale la UWC Dilijan, UWC China si UWC Costa Rica. Lista burselor se gaseste aici.

Ce înseamnă să studiezi la UWC?

 • Doi ani de studiu într-unul dintre cele 17 campusuri UWC, în regim de boarding school

(clasele XI și XII în sistemul de învățământ românesc)

 • Obținerea Diplomei de Bacalaureat Internațional recunoscută în întreaga lume
 • Doi ani de studiu alături de elevi din peste +80 de țări
 • Program extra-academic: serviciu social, voluntariat, sport, alte activități
 • Continuarea studiilor academice la universități prestigioase din lume: după absolvirea liceului la UWC, elevii beneficiază de consiliere pentru alegerea universităților, inclusiv suport financiar; astfel, pe lângă facultati din Europa și America care le oferă burse absolvenților UWC, UWC are un parteneriat cu American University of Armenia, in baza căruia elevii UWC care nu au cetățenie armeană, pot beneficia de burse pana la 100% finanțate pentru studiile universitare 
 • O rețea puternică de pe +60.000 de absolvenți UWC
 • Prieteni din lumea întreagă

 Cine poate aplica la bursele UWC?

 • elevii care sunt in clasele a Xa si a XI (ambele clase pot aplica)
 • au cetățenie română
 • au între 16-18 ani până la 31 august 2019
 • au media generală 8.00

Cum aplici la UWC:

Intri pe www.ro.uwc.org, aplici online sau descarci formularul aplicației, îl completezi și îl trimiți prin poștă la adresa menționată.

Perioada depunerii aplicațiilor pentru bursele UWC 2019 este 1 octombrie 2018 – 31 ianuarie 2019.

Procesul se selecție are loc în două etape: (1) etapa evaluării aplicațiilor scrise (trimise prin poștă sau online) și (2) etapa interviurilor cu candidații selectați în etapa 1.

Mai multe detalii despre UWC și bursele UWC 2019 găsiți pe www.ro.uwc.org sau pe pagina de Facebook: www.facebook.com/uwc.romania. Pentru informații: info@ro.uwc.org