Mihai Stepan Cazazian

Slujbă solemnă închinată  Sfinților martiri armeni care s-au jertfit în anii sângeroși ai Genocidului, 1915-1920

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Duminica, 22 aprilie, a avut  loc la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din București  slujba solemnă închinată  Sfinților martiri armeni care s-au jertfit pentru credința lor în Hristos în anii sângeroși ai Genocidului, 1915-1920.

Reamintim că pe 23 aprilie 2015, la  Ecimiadzin,  a avut loc slujba de canonizare a celor care s-au jertfit pentru patrie și pentru credință în 1915. “Canonizarea martirilor genocidului aduce un nou suflu, graţie şi binecuvântare vieţii noastre naţionale şi ecleziastice”,  afirma S.S.  Catolicos Karekin II,  în cursul ceremoniei în aer liber ce a avut loc la Ecimiadzin.

Slujba de comemorare a fost oficiată de către PS Episcop Datev Hagopian, Întâistătător al Eparhiei Armene din România, în prezența E.S. Sergey Minasyan, ambasador al Armeniei în România, după care au fost depuse  coroane de flori, din partea Ambasadei Armeniei, Arhiepiscopiei și Uniunii Armenilor, la monumentul genocidului armean, aflat în curtea Catedralei. La monument a fost rostită o Rugăciune de Preaslăvire a Sfinţilor martiri ai Genocidului Armean.