Mihai Stepan Cazazian

GALAȚI / Comemorarea genocidului

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

IMG_20160424_121951
Vineri 22 aprilie in muzeul UAR din Galati a avut loc comemorarea Genocidului armenilor din 1915.
La eveniment au participat ca invitati prietenii nostri apartinand diferitelor minoritati nationale care ne onoreaza cu prezenta in fiecare aprilie ,an de an, dovedind atasamentul pentru suferintele indurate de armenii nevinovati in cea ce se poate numi o noapte a ratiunii in relatiile interumane. A fost evocata intamplarea miraculoasa prin care mama dlui Varujan Pambuccian a fost salvata de la moarte precum si cateva din amintirile recent disparutului Aharamian Bedros a carui mama a ramas orfana si a crescut intr-un orfelinat din România. S-au spus cuvinte frumoase despre iubire pentru oameni, credinta in Dumnezeu si buna intelegere intre oameni indiferent de religia in care traiesc. Reprezentantii autoritatilor ,prezenti la eveniment ,au profitat de ocazie pentru a multumi UAR filiala Galati precum si Parohiei Bisericii Amene pentru implicarea in actiunile privind minoritatile nationale organizate de Consiliul Judetean, de Primaria Galati dar si de Institutia Prefectului.
genocid 2
Duminica 24 aprilie in Biserica Armeana  din Galati preotul Sorin Mandalian a tinut o slujba cu prilejul  Sarbatorii floriilor. Credinciosii s au impartasit apoi au ascultat cuvintele pline de har rostite de parinte.
La finalul slujbei s a oficiat un parastas la monumentul inaltat in curtea bisericii ,monument dedicat Sfintilor Martiri cazuti in genocidul din aprilie 1915.
Comitetul Parohial