Arhiepiscopia Armeana

30 de ani de la înființarea Societății Biblice Interconfesionale din România

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Pe data de 29 septembrie 2022, s-au împlinit 30 de ani de la înființarea Societății Biblice Interconfesionale din România, unde Biserica Apostolică Ortodoxă Armeană este membră alături de Biserica Ortodoxă, Biserica Catolică, Bisericile Protestante și alte biserici.

La acest eveniment au participat șefi de cult, reprezentanți ai Societății Biblice din Europa, precum și alți invitați, care au fost membri ai SBIR. Alături de Preasfinția Sa Episcop Datev Hagopian, Întâistătătorul Arhiepiscopiei Armene din România, Exarhul Eparhiei Armene din Bulgaria, s-a aflat ca invitat oficial și IPSS Arhiepiscop Eznic Petrosyan, Secretar General al Societății Biblice Interconfesionale din Armenia, care în cuvântul său și-a exprimat bucuria de a revedea România pentru a patra oară.

În cadrul evenimentului au fost prezentate o parte din activitățile Societății Biblice în decursul celor 30 de ani de activitate, cea mai importantă lucrare interconfesională a fost traducerea Noului Testament, acum avându-se în lucru traducerea Vechiului Testament.

Societatea Biblică este o organizație interconfesională, fiind un spațiu al dialogului dintre culte, facilitând comunicarea și interacțiunea între diferite segmente ale societății, existând în peste 150 de țări.

Biserica Armeană a fost și este reprezentată în cadrul Societății în perioada 1990-1997 de către vrednicul de amintire părintele Arhimandrit dr.Zareh Baronian, 1997-2017 părintele Radu Krikor, iar din 2017 cu binecuvântarea Preasfințitului Episcop Datev Hagopian, representantul este părintele Oshakan Khachatryan.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene din România