Mihai Stepan Cazazian

“THE CUT” la INSTITUTUL FRANCEZ DIN BUCUREȘTI

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

the-cut-879197lInstitutul Francez din București organizează în perioada  8-14 mai  Festivalul de Film European. Proiecțiile vor avea loc la Sala Elvira Popescu  din Bl. Dacia nr. 77. În cadrul programului   figureaza si filmul “The Cut”  în zilele de 16 ( la orele 17,45) si 17  mai ( la orele 17,30)

The Cut
Genul: dramă istorică
Regia: Fatih Akin (Soul Kitchen, Head-On)
Durata: 138 minute
Cu: Tahar Rahim, Akin Gazi, Simon Abkarian, George Georgio

Sinopsis. Mardin (oraş din sud-estul Turciei – n.red.), 1915. Într-o noapte, autorităţile turce execută o razie şi îi arestează pe toţi bărbaţii armeni din oraş, inclusiv pe tânărul fierar Nazaret Manoogian. După câţiva ani, reuşind să supravieţuiască ororilor genocidului, tânărul află că cele două fiice ale sale încă trăiesc. Devine obsedat de ideea de a le găsi. Căutarea îl poartă de la deşerturile Mesopotamiei, prin Havana, până în preeriile din North Dakota. În această odisee a sa, Nazaret întâlneşte o varietate întreagă de oameni: personaje angelice şi suflete mari, dar şi genul diabolic, încarnarea diavolului însuşi.
Regizorul Fatih Akin spune despre cel mai recent film al său: „The Cut este un film epic, o dramă, un film de aventuri, dar şi un western, toate într-unul singur. Chiar dacă subiectul filmului este plasat în urmă cu aproape o sută de ani, el este cât se poate de actual şi acum. Spune o poveste de război şi deportare, în timp ce ne înfăţişează puterea iubirii şi a speranţei, cele două care ne dau posibilitatea de a atinge inimaginabilul. The Cut este concluzia trilogiei Love, Death, Devil. De data asta explorează tema “diavolului”, dezvăluind cât de mult rău suntem în stare să ne facem unii altora, arătând graniţa subţire care de cele mai multe ori separă binele de rău”.