Hasmig Danielian

25 de ani de şcoală armeană la Veneţia

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Anul acesta cursul de limbă şi cultură armeană de la Veneţia a aniversat douăzeci şi cinci de ani de existenţă. Meritul apariţiei acestei insule de armenitate ce de un sfert de secol ia fiinţă în luna august a fiecărui an îl are Prof. Boghos Levon Zekiyan, cunoscut sub numele hayr Levon, directorul Asociaţiei Padus-Araxes. Sfinţia sa este iniţiatorul şi an de an este persoana care duce tot greul organizării.

Cu acestă ocazie au avut loc seri festive, iar în ziua sărbătorii de Adormirea Maicii Domnului care se celebrează la  mănăstirea mhitaristă din insula San Lazzaro, după slujbă, a avut loc un mic concert în care i-am ascultat pe baritonul Mkrtich Mkrtchyan şi soprana Rosine Tachdjian, apoi un cor format din participanţii la curs şi din profesori. În final, Aram Ipekdjian, care a ţinut în 2008 cursuri despre tradiţiile armeneşti a susţinut un recital de duduk ce a emotionat întreaga audienţă.

tinerii armeni din România alături de câţiva profesori

Pe această cale se cuvine să îi mulţumim lui hayr Levon pentru minunatele zile petrecute acolo atunci când am participat la cursuri şi îl rugam pe bunul Dumnezeu să îi dea multă sănătate şi putere de muncă pentru ca acestă lucrare minunată să o continuie la fel de fructuos şi în anii ce urmează.

Hasmig Danielian

fotografii de la cursurile de la Venetia din vara 2009