Mihai Stepan Cazazian

24 APRILIE / Slujbe cu prilejul pomenirii Sfinților martiri ai Genocidul Armean în toate bisericile armene din România

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Pe data de 24 aprilie armenii din întreaga lume comemorează genocidul împotriva armenilor din Imperiul Otoman, dată care are o excepțională însemnătate pentru armeni, ziua  de aducere aminte a celor un million și jumătate de sfinți martiri care au fost masacrați cu exact 104 ani în urma în Imperiul Otoman.

Cu această ocazie, pe 24 aprilie, miercuri, la ora 17:00, va avea loc Sfânta Liturghie urmată de slujba solemnă închinată  Sfinților martiri armeni care s-au jertfit pentru credința lor în Hristos în anii sângeroși ai Genocidului, 1915-1920, la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din București.

Slujba de comemorare în București va fi oficiată de către PS Episcop Datev Hagopian, Întâistătător al Eparhiei Armene din România și va fi urmată de depunerea de coroane și flori la monumentul genocidului armean (Khachkar), aflat în curtea Catedralei, cu o Rugăciune de Preaslăvire a Sfinţilor martiri ai Genocidului Armean.

În toate bisericile  Eparhiei Armene din România va fi oficiată Sf. Liturghie în memoria martirilor Genocidului împotriva armenilor.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene din România

  •  
  •