Mihai Stepan Cazazian

24 APRILIE / Parlamentul Portugaliei a recunoscut Genocidul Armean

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Adunarea Republicii Portugheze (Assembleia da República) a recunoscut, în sesiunea din 24 aprilie, Genocidul Armean. În declarație se spune, printre altele : “Exterminarea sistematică de către autoritățile otomane a minorității armene aflată pe teritoriul său este considerată de comunitatea internațională și de către istorici drept primul genocid al secolului XX. Masacrele, munca forțată, deportările forțate și marșurile morții spre deșertul sirian, inclusiv a femeilor, copiilor, a persoanelor vârstnice și infirme, supuse la jafuri, violuri și masacre periodice, au marcat un capitol întunecat al istoriei omenirii. Cei care au supraviețuit atrocităților comise au fost forțați să se convertească religios, vânduți ca sclavi, iar cei care au scăpat au format Diaspora risipită a armenilor din întreaga lume.”

Textul a fost publicat pe site-ul internet al Parlamentului. Declarația a fost adoptată cu majoritate de voturi și doar 4 abțineri.

One Response to 24 APRILIE / Parlamentul Portugaliei a recunoscut Genocidul Armean

  1. Krikor April 28, 2019 at 5:03 am

    Cand se va destepta la realitate si parlamentul Romaniei sau pliticienii Romani vor sa ramana vasalii politicienilotr Turci ca si cum 500 de ani de subjugare nu le-a fost destul