Mihai Stepan Cazazian

24 aprilie la Bucureşti

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

24 aprilie este ziua comemorării primului genocide al secolului XX cînd armenii  îşi amintesc de victimele masacrelor săvîrşite în Imperiul Otoman începînd cu anul 1915.

Cu acest prilej, sîmbata 24 aprilie 2010 la ora 11, la Catedrala armeană din Bucureşti a avut loc o slujbă de pomenire a victimelor de acum 95 de ani cînd au pierit peste 1.5 milioane de armeni.

Slujba a fost oficiată de I.P.S. Arhiepiscop Dirayr Mardichian, Şeful Biserici Armene din România şi Bulgaria.

După slujba au fost depuse coroane de flori la Monumentul genocidului din curtea Catedralei iar apoi, la Biblioteca Dudian, s-a vernisat expoziţia de fotografii

<Primul genocide al Secolului XX>

Au fost prezenţi Excelenţa sa Hamlet Gasparian, ambasadorul Republicii Armenia în România,  senatorul Varujan Vosganian, preşedinte al U.A.R.  deputatul  Varujan Pambuccian, vicepreşedinte al U.A.R. şi  membrii ai comunităţii.

Acţiunile au fost organizate de Arhiepiscopia Armeană din România, Uniunea Armenilor din România şi Ambasada Republicii Armenia la Bucureşti.

video 1

video 2

video 3

video 42 Responses to 24 aprilie la Bucureşti

 1. Krikor Krikorian April 27, 2010 at 3:41 am

  Aceasta pare sa fie cea mai mare maifestatie pentru Armenii din Romania pana in prezent.BRAVO LOR.
  Dar unde a fost oficialitatile Romane ??? Nici macar unul. Oare guvernul Romaniei se teme de repercursiuni din partea guvernului Turciei ?. Oare Romania nu are un cuvant de spus cand vine vorba de drepturile omenesti si de recunoastrea unui adevar istoric
  Oare Ramanii nu au suferit in decusul istoriei de acelas Guvern Otoman

 2. Cristina April 27, 2010 at 6:49 pm

  I-a invitat cineva macar…?

  p.s.: frumoase poze